Design Suite3D-loci afleiden van een puntenwolk

Locatie

3D-loci afleiden van puntenwolk

Model > Puntenwolken

Contextmenu

Op basis van de puntenwolkvisualisatie van een bestaand terrein kan je een terreinmodel creëren door de 3D-loci af te leiden van een geïmporteerde puntenwolk. De 3D-loci kunnen vervolgens dienen als brongegevens voor het terreinmodel. (Zie Puntenwolken bewerken om de puntenwolk voor te bereiden vooraleer je de 3D-loci afleidt.)

Om 3D-loci af te leiden van een puntenwolk:

Selecteer de puntenwolk:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘3D-loci afleiden van puntenwolk’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Beschikbare punten

Hier zie je het totale aantal punten in de puntenwolk.

Loci afleiden

Geef het aantal 3D-loci in dat je wilt afleiden of versleep de schuifknop om het aantal 3D-loci te bepalen.

Het maximale aantal 3D-loci dat kan worden afgeleid, is 500.000. Wanneer het aantal af te leiden punten lager ligt dan het aantal Beschikbare punten leidt Vectorworks 3D-loci af van punten die in de ruimte gelijk over de puntenwolk verdeeld zijn.

De afgeleide 3D-loci worden op de locatie van de punten van de puntenwolk ingevoegd. Ze worden ook automatisch geselecteerd, zodat je ze onmiddellijk kunt gebruiken om brongegevens te controleren of om een terreinmodel te maken. De originele puntenwolk blijft onveranderd.

Brongegevens terreinmodel

Validating 3D source data

Een terreinmodel creëren

Een puntenwolk importeren